Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

αλλαγες!

λοιπον...
η δασκαλα μας δεν ειναι φετος δασκαλα μας.
Η ΤΑΞΗ μας δεν ειναι πια ταξη μας.
οι συμμαθητες μας δεν ειναι πια συμμαθητες μας
στην καινουρια ταξη , που ειναι σε αλλο οροφο , μονη της , ειμαστε 3 παδιακια , που κανενα δε μιλαει ....
ισως ειναι μια ευκαιρια να οργανωθει το μαθημα με εναλλακτικους τροπους επικοινωνιας.
ο δασκαλος μας δεν ξερουμε ακομα τι εχει σκοπο να κανει και τι μπορει να κανει.

η αναμονη που σκοτωνει λοιπον.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

σχολικο ετος 2011-2012

Ξερουμε, σας λείψαμε ... αλλα εχουμε λαλήσει στο τρέξιμο.
ουτε ο φορεστ γκαμπ τετοιο τρεξιμο :-)

επιστρεφουμε λοιπον στο διαδικτυακο ημερολογιο χωρις μεγαλες υποσχεσεις.

ο μικρος πριγκηπας γυρισε στο σχολειο. Το σχολειο παραλιγο να μην ηταν εκει.
τα καινουρια παιδακια το ξανασκεφτηκαν, και αποχωρησαν.
Ειναι δυσκολο βημα να στειλεις το παιδι στο ειδικο σχολειο στα 6. μια επαναληψη του νηπιαγωγειου ειναι για τους γονεις κυριως μια δευτερη ευκαιρια να φερουν το παιδι σε μια κατασταση που να μπορει να λειτουργησει. ειναι και για το παιδι μια ευκαιρια να ωριμασει λιγο ακομα.
Το ζητημα ειναι: θα ειναι κερδισμενος αυτος ο χρονος η χαμενος για τη ζωη του παιδιου ;
και το ερωτημα απαντιεται μονο εκ των υστερων, μια και δεν εχουν καμμια αξια οι υποθεσεις για το παρελθον.

Εμεις φετος παμε δευτερη χρονια. Τελειωσαμε με επιτυχια την πρωτη.
και απο τον ιουνιο μεχρι το σεπτεμβρη εχουμε παίξει, έχουμε κανει ατομικη εργασια στο τραπεζι και στην καρεκλα, εχουμε φαει σχεδον τα παντα - φασολαδα, σπανακορυζο, λεμονατο, φασολακια, γεμιστα, μακαρονια με κιμα , γιουβαρλακια, σουτζουκακια, φακες, ομελετα , ροδακινο , καρπουζι, σταφυλι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Ε????

πηγαμε και οδοντιατρο , κλαψαμε λιγακι αλλα καναμε μια φθοριωση κι εναν καθαρισμο!!

το παλληκαρι μας εχει πια πολυ μεγάλο λεξιλογιο κατανοησης. το λεξιλογιο ομως με το οποιο εκφραζεται ειναι σχεδον ανυπαρκτο. μονο αιτηματα , για παιχνιδι-αντικειμενο η δραστηριοτητα και για φαγητο με pecs και τιποτα λεκτικα.
Ελπιζω παντα οτι στο σχολειο ειναι σεβαστος ο εναλλακτικος τροπος επικοινωνιας, και θα γραψω εν καιρω αλλο ποστ γι αυτο.

Κατα τα αλλα.... προβληματισμοι οικονομικης φυσης
εργο-λογο για τον πριγκηπα και αγγλικα-γαλλικα -χορος -πιανο για τη νεαρα , το ολον 1000 ευρωπουλα. ο μισθος της μανουλας 800 . και τα κιλα της 80 - μια που κοψαμε το καπνισμα εδω και 4 μηνες.ελεγα φετος να επενδυσουμε στον αθλητισμο αλλα κατι πρεπει να κοψουμε ... και εκτος απο το φαι δε μουρχεται κατι αλλο.
κοβουν και τη συνταξη του παππου ... θα χει να πληρωσει τη βενζινη , 100 χιλιομετρα τη μερα για το μπειμπι σιττινγκ που δεν κανει το κρατος?

η μηπως να παρει η μανουλα αδεια ανευ αποδοχων ???

η βεβαιωση για τον αυτισμο του Νασου εληγε μεσα στο Μαιο και οι απιστευτοι τυποι δε μου ενεκριναν τη συμμετοχη στις θεραπειες του Μαϊου, λες και το παιδι σταματησε απο τη μια μερα στην αλλη να εχει αυτισμο. Αυριο , ναι αυριο 23 Σεπτεμβριου ειναι το ραντεβου με το ιατροπαιδαγωγικο για την αξιολογηση. εχουμε λοιπον 4 μηνες κερδος για τον οπαδ που δε θα πληρωσει μια για μας.
και οι τυποι στην υπαδ επιμενουν οτι η βεβαιωση απο το ιατροπαιδαγωγικο τους κανει. το γιατι τους πιστευω χρηζει περεταιρω διευρευνησης , δεδομενου οτι με εχουν κανει πατινι ουκ ολιγες φορες.
οταν μου ειπαν οτι ολοι οι παιδιατροι ειναι συμβεβλημενοι εκτος απο το δικο μου , και ετρεχα απο τον ενα στον αλλο μεχρι να βρω εναν συμβεβλημενο .
οταν μου ενεκριναν τις εξετασεις για το τσεκαπ μου γραμμενες με το ευφυες e-diagnwsh σε ενα εντυπο ολες μαζι και μαστογραφιες και αιματολογιοκες . και μετα επρεπε να παω να τις ξαναγραψει χωριστα η γιατρος , και μετα να παω να τις ξαναθεωρησουν , και μετα μου ειπαν οτι , οκ ασ ειναι 3 τα παραπεμπτικα , μια βεβαιωση φτανει για καθε γιατρο , και η ακτινολογος τους ρωταει 10 λεπτα μετα που εφυγα και λενε οτι θελουν μια βεβαιωση ανα παραπεμπτικο.