Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

πυξ λαξ

πρωτη μερα της φετινης σχολικης χρονιας.

Το "μάθημα' είναι απο τις 8:20 μεχρι τις 9:30.

περιμενω εκει , και ακουω την ενημερωση για τη γριππη.

η θεωρια καλη , ομως η (μοναδικη) καθαριστρια του σχολειου εχει παρει αναρρωτικη αδεια,

κι ετσι οι ευσυνειδητοι δασκαλοι κανουν και τις απολυμανσεις των ταξεων. Το σχολικο ειναι ενα και δεν προλαβαινει να παρει ολα τα παιδια . Αν κανει δευτερο δρομολογιο θα πρεπει οι εν λόγω εκπαιδευτικοι να παραμενουν ( αμισθι εννοειται) μια ωρα περαν του ωραριου τους για να φυλανε τα παιδια - αυτο δεν τους το ζητησαν ακομα.



στα δικα μας πονεμενα τωρα :

Η νηπιαγωγός μας ξέρει ότι ο Νάσος τελευταία κλωτσάει ( κυριολεκτικα).

μολις βγαινουν μου λεει ότι την κλωτσαει συνέχεια .

και οτι φοβαται μην κλωτσησει αλλο παιδακι.

ψαχνω τροπους να το κοψουμε ....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή σχολική χρονιά!
Μήπως μπορεί να πεταχτεί ο Νάσος για λίγο, για να ρίξει μερικούς κλωτσιές σε κάποιους που τους αξίζει?
Αθηνά

athanasia είπε...

Ελάχιστα παιδιά με αυτισμό σε τέτοια ηλικία έχω δει που να μην κλωτσάνε περιστασιακά. 'Αλλοτε γιατί τα ενδιαφέρει η κίνηση αυτή καθεαυτή (καινούργιο κοσκινάκι μου, κλπ), άλλοτε γιατί έχουν πιεστεί κι είναι εκδήλωση θυμού και βαρεμάρας.

Είναι μπελάς για τον γονιό και τον δάσκαλο να κλωτσάει το παιδί. Και γιατί πρέπει να έχει την προσοχή του τσίτα, και γιατί πρέπει να βρει σιγά-σιγά γιατί κλωτσάει και να δει πώς μπορεί να περιοριστούν οι κλωτσιές με άλλους τρόπους (η κλωτσιά με μπάλα, ας πούμε - ή η αλλαγή δραστηριότητας, αν υπάρχει θυμός και βαρεμάρα, για να μην κλωτσάει). Τιμωρίες, άγχος, απόρριψη, δεν βοηθανε. Επίσης, βοηθάει κανείς να μπορεί να μην δείχνει ότι φοβάται (αν φοβάται).

Καλή αρχή - παρά τα χάλια της οργάνωσης...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας. Τα περάσαμε κι εμείς αυτά. Προσπαθήσαμε να του τραβήξουμε την προσοχή με τις χειροτεχνίες και έπιασε... Ανακάλυψε πως η δασκάλα του θύμωνε πολύ όταν ξεκολούσε ζωγραφιές και χειροτεχνίες από παράθυρα και τοίχους. Σταμάτησε τις κλωτσιές και άρχισε να επιδίδεται στο νέο σπορ.
Χριστίνα