Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

υπαρξιστική ψυχοθεραπεία

απο τη συνέντευξη του Eρνέστο Σπινέλι στο Ε της κυριακάτικης (μαλλον της προηγουμενης εβδομάδας)

  • οταν στοχαζόμαστε τον εαυτό μας είναι σα να γράφουμε ενα sms στο κινητο - αντι να γραφουμε μυθιστόρημα.Η ψυχοθεραπεία μας βοηθάει να προχωρήσουμε απο το γραπτό μήνυμα στο να γράψουμε όχι όλο το μυθιστόρημα , αλλα μια παράγραφο
  • δε θα γίνουμε πιο ευτυχισμένοι με τη ψυχοθεραπεία. Η θεραπεία μας προσγειώνει , μας φέρνει σε επαφή με την ( όχι πάντα ευχάριστη ) πραγματικότητα .
    αυτη η επαφή μπορεί να μας δώσει την ικανοποίηση που έρχεται με το να ζόυμε αυτό που έχουμε χωρίς να ευχόμασταν να ηταν αλλιως.

στα νέα μας τώρα:

το ειδικό νηπιαγωγείο έχει εδω και μια εβδομάδα εργο και λογο θεραπευτη!!Αυτό σημαίνει τουλάχιστον δομημένο πρόγραμμα , και πιθανόν άλλα, που δεν τολμάω να ελπίσω.Εδω, στη δική μας ζωή , χαίρομαι που επανδρώνεται το σχολείο μας. Δε μπορω να μη σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα αν είχαν και τις κατάλληλες αίθουσες για να δουλέψουν.Ας μη το αφήσω να μου χαλάσει τη χαρά όμως...

6 σχόλια:

athanasia είπε...

Μπορεί και να ευχόμαστε να ήταν αλλιώς. Αλλά να ζούμε και χωρίς να είναι αλλιώς.

Καλά νέα για το νηπιαγωγείο! :)

Ιωάννα είπε...

''sms στο κινητό'' πολύ μου άρεσε αυτό. Έλα όμως που για να γράψω κάτι με τα μικρά πλήκτρα του κινητού, περνάει μια αιωνιότητα! Πιο γρήγορο και σωτήριο μου μοιάζει το blog.

Ο μήνας αρχίζει με καλά νέα. Καλό μήνα

athanasia είπε...

Ευχές! :)

Ιωάννα είπε...

Αχ, αυτό το καϋμενούλι το μπλογκάγκι σου, το έχεις ξεχασμένο να αιωρείται στο διαδύκτυο και κυνηγάς ...πεταλούδες; :-)))

Καλά Χριστούγεννα και Καλές γιορτές!

The Gasbird Familly είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΣ!

Ιωάννα είπε...

Καλή Χρονιά με Υγεία και χαμόγελα...!