Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

γενικα

και μετα τα γενεθλια, αφου πηγαμε μια μερα σχολειο , αρρωστησαμε!
ενας μικρος πυρετουλης 38 βαθμοι κελσιου και το υπερκινητικο χοροπηδηχτουλι εγινε γατι, που ξαπλωνει απο κρεβατι σε καναπε σε αλλο κρεβατι κ.ο.κ. Το θεμα συνεχιζεται χωρις πυρετο αλλα με διαρροιες- που ευτυχως προλαβαινει να παει τουαλετα.Δεν παμε σχολειο και σιγα σιγα ξαναβρισκουμε το κεφι για χοροπηδηματα.

η τελευταια του εκπαιδευτικου τυπου δραστηριοτητα ηταν το μαθημα της λογοθεραπειας.
Ενα θεμα που καιει και δεν ξερω πως να το χειριστω.
Στοχος : να μαθει να αρνειται με αποδεκτο τροπο. οκ δε μπορει να πει "οχι" , αυτο που κανει ειναι να σπρώχνει και να γκρινιαζει , και του μαθαινουμε να κουναει το κεφαλι αρνητικα. επειδη και το ναι ειναι κουνημα κεφαλιου , υπαρχει μπερδεμα.
Προκειμενου να βρεθει στην κατασταση να θελει να αρνηθει η λογο του προτεινει να φαει διαφορα που δε θελει.( γιατι οτιδηποτε αλλο σε αντικειμενο το θελει απλα και μονο για να το πεταξει).ομως δεν υπαρχουν αρκετες επιλογες , και γινεται το λαθος ( τραγικο κατ εμε αλλα η λογο δεν το βλέπει ετσι) να τον ρωταει επανειλημμενα αν θελει κατι το οποιο πριν απο 5 λεπτα εχει αρνηθει. Ο νασος κανει το λαθος και λεει "ναι" χωρις να το εννοει, οποτε η λογο του το μπουκωνει. Κλαματα στριγκλιες αναγουλα... μετα απο καμμια 10ρια επαναληψεις και αφου του πιανει τα χερια για να μη σπρωξει , καταφερνει να κανει την κινηση της αρνησης. εχω τις επιφυλαξεις μου αν αυτο θα δουλεψει τελικα. Και ως συνηθως παιρνω την γνωστη αποφαση - αφου δεν το κανουν οι αλλοι για το παιδι μου θα το κανω εγω σωστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: