Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Γενέθλια στο σχολειο

ΟΚ. ως γνήσιος γκαντεμόσαυρος εμεινα χωρις φωτογραφικη μηχανη την κρίσιμη στιγμή. Ενα κινητο με λίγο πειραγμένο φακό βοήθησε για να σας μεταφέρω το κλίμα της γιορτής.

1. τα γενεθλια έχουν τούρτα και κεράκι
Μια και η τούρτα είναι κάτι που αφήνει το Νάσο παγερά αδιάφορο,το κεράκι στήθηκε πάνω στο σταφιδόψωμο. Με λίγη εξωτερική βοήθεια απο άλλα πρόθυμα πεντάχρονα καταφέραμε να το σβήσουμε 3 φορές ,μέχρι που το εμπεδώσαμε.




2. στα γενεθλια κερναμε νοστιμιές τους καλεσμένους
Ο Νάσος μοίρασε σε όλα τα παιδάκια πράγματαπου ο ίδιος αναγνωρίζει ως νοστιμιές: Σταφιδόψωμα και Χυμο! το πληθος τους ηταν τετοιο που παρείχε ικανό αριθμό επαναλήψεων ώστε οι τελευταιες να γίνουν αυτόνομα!





3. Στα γενέθλια χορεύουμε.
Είτε με καθοδήγηση απο τις δασκάλες μας,είτε αγκαλίτσα με τους γονείς, χοροπηδήσαμε σε γνωστούς και άγνωστους ρυθμούς. Στάθηκε ακατόρθωτο να πιάσει χεράκι στους χορους τους κυκλωτικούς. Το ερμηνεύω ως έλλειψη οικειότητας με τα συγκεκριμένα παιδια, γιατι πέρσι το είχαμε καταφέρει στον παιδικό σταθμο.


Ο μικρούλης μου το διασκέδασε, όσο γινόταν.
Συγκινητικό το δωράκι απο τους καλεσμένους, κλασικό σε νηπιακα γενέθλια, ένα "βιβλίο" με μια ζωγραφιά απο τον καθένα.
Μοιράσαμε και αυτα τα σφυριχτρακια που εκτείνονται. Τα δαιμόνια 5χρονα αφαιρεσαν το χαρτι και εφτιαξαν εκκωφαντικες τσαμπούνες. Αυτο προς στιγμή μας έστειλε στον καναπέ, με μια υποψία γκρίνιας,αλλα γρήγορα συνθίσαμε το θόρυβο και απολαύσαμε το υπόλοιπο της γιορτής.Το άγχος μου για μια γιορτη χωρις νόημα για το νάσο διαλύθηκε στο ευτυχισμένο του χαμόγελο.Τέλος καλό όλα καλα. Πάμε για άλλα!









3 σχόλια:

houz είπε...

Χρόνια σας πολλλλλλλλλλα και πάλι.

Αυτό που συχνά λέω σε άλλους γονείς είναι το δόξα το θεό τα άγνωστα έφυγαν τα δύσκολα μείναν μόνο.

Μέρα με την μέρα πλέον και απλώς θα ρουφάμε όσο reinforcement υπάρχουν στην πορεία μας, για να συνεχίζουμε.

Το άγχος μας δεν είναι χωρις νόημα αρκεί να το χρησιμοποιούμαι θετικά για να φτιάχνουμε το πλαίσιο να παίρνουμε αυτά τα ευτιχισμένα χαμόγελα.

Χθες ο Αλέξης αποφάσισε να περάσει το κινητό απο εκπαίδευση ΟΥΚ, και το πέταξε μέσα στο νεροχύτη σε ένα πιάτο γεμάτο με νερό.

Είναι στο χέρι μου να αποφασίω αν η τελική σούμα θα είναι να στεναχωρηθώ που χάλασε το κινητό ή αν θα χαρώ με την ζαβολιά του και το υπέροχο γέλιο που έριξε με την αντίδραση μου.

Υ.Γ : Πριν απο λίγο καιρό απλώς περνούσε όλη την ώρα ήσυχος και στον κόσμο του.

Μαριλένα είπε...

Μπράβο, πολύ ωραίες κι οι φωτο κι ο Νάσος δείχνει πολύ ευτυχισμένος εκεί που κερνάει. Τσάμπα ανησυχούσες :-)

angela είπε...

Να τον χαίρεσε και να ξέρεις οτι κάθε χρόνο θα είναι πολύ καλύτερος σε όλα του. Ασε που η βελτίωση έρχεται πια μέρα με την μέρα.
Κούκλος είναι , ένα ωραίο παλικαράκι
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ :)