Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

και η δικη μας; ποια ειναι;


ωραια, η αλλη ειναι των άλλων. και η δική μου; ποια είναι η δική μου ζωη;

...είναι όλες οι επιλογές που έχω κάνει και συνεχίζω να κάνω,ακόμα κι όταν επιδίδομαι στο χαλαρωτικό μου στρουθοκαμηλισμο.
...Ειναι οι ρόλοι που επέλεξα ή αναγκάστηκα να πάιξω (Μαμά, εργαζόμενη , συζυγος, ανθρωπος, γυναίκα) και η σειρά στην οποια τους βάζω ανάλογα με τις αντοχές μου και τις προτεραιότητες μου.

...είναι οι άνθρωποι που με αγαπούν και αυτοι που αγαπάω. και ειναι και αυτοι με τους οποίους σχετίζομαι αναγκαστικά.ειναι αυτοι που με στηρίζουν και αυτοί που δηλητηριάζουν τις μέρες μου. μιθριδατισμός δε λέγεται αυτο το κόλπο με τις μικρες καθημερινές δόσεις δηλητηρίου; στο τέλος δε σε πιάνει λενε.

θελω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Να βλέπω το καλό στους ανθρώπους, να καταλαβαίνω.και το παλευω που με πειραζει οταν δεν κανουν και οι αλλοι το ιδιο.


στο γενικό μοτίβο των υπαρξιακών μου, μια σκέψη του ΣΚ :


  • μια φίλη, που όταν η απλήρωτη ΔΕΗ της χάλασε τα σχέδια σπιτικής γιορτής , αντί να καλύψει τα χρέη προτίμησε να ξοδέψει για να διασκεδάσει έξω.Λιγα χρόνια μετα η αρρώστια της κλέβει τη μνήμη, της ανακατεύει το λόγο και απειλει την ποιότητα της ζωής της.Χαίρομαι για όσους δεν αφήνουν κενά στη ζωή τους.Το πεπερασμένο της ύπαρξης μας αναγκάζει να μη χάνουμε χρόνο και ενέργεια.Μόνο όσο χρόνο παίρνει να το καταλάβουμε.

3 σχόλια:

angela είπε...

Σκέψου οτι δεν είσαι η μόνη στον κόσμο που σκεφτεται έτσι, αισθάνεται ολα αυτά, την απογοήτευση, το άγχος, το θυμό ... Κάπου εκεί έξω λιγο πιο μακρυά υπάρχουν και άλλοι με τις ίδιες έννοιες και τις ιδιες απογοητεύσεις...Σκέψου ομως οτι η κάθε μέρα κρύβει μέσα της μια καινουργια αρχή , μια καινούργια ελπίδα...Ολα θα φτιάξουν θα δεις!!!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Αγγελικούλα !!!!!
Και δεν λες κουβέντα έ?
Πολύ χαίρομαι που θα μπορώ να μαθαίνω από σένα με ένα κλικ, χωρίς να σε ψάχνω....
Το Νεκταράκι σου φίλα μου.
Και μην ξεχνάς ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ είναι ολων μας και δεν του περισσεύει κανείς..
Με την αγάπη μου πάντα
Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

MiKy είπε...

Αγγελική, τις ευχαριστίες μου!
Λυγερή, ευχαριστώ για την επίσκεψη.
Τα νέα που γράφω έίναι κυρίως δικά μου και του Νάσου μου.Φυσικά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι

Μιράντα