Τρίτη 5 Μαΐου 2009

θλιψη

ωρες ωρες πεφτω πανω σε πραματα που με χαλανε.
δυο ειναι τα προσφατα:
Το αρθρο που ελεγε χτες η μαριλενα και η εμμα ,που αφορα την κατάσταση του μαύρου μέλλοντος των αδύναμων ανθρωπων , στους οποιους ανήκει και το παδί μου.
Στέγες διαβίωσης ΑΜΕΑ .... ανέκδοτο;

και το αλλο εγω το εμαθα προσφατα αλλα ειναι παλιο.
Αφορα μια δράση , ΜΕΣΑ στα πλαίσια και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού συστήματος, που όμως "χάλασε τη σουπα" καποιων και το πολέμησαν.

Πάντα πίστευα ότι το να κανει κάποιος καλά τη δουλειά του, ειδικα οταν αυτη ειναι ενα λειτούργημα , όπως του εκπαιδευτικου, είναι εφικτο - ακομα και αν το πλαίσιο, τα κίνητρα και οι συνθήκες είναι αντίξοες.Οκ να μη σε βοηθάνε , αλλα να σε πολεμάνε κι όλας;;;
Σε ποια αποδοχή της διαφορετικότητας μπορεί να ελπιζει κανείς ;;

ενας γνωστός προσπαθεί να βρει μια ακρη μεσω της εκκλησιας για χρηματοδότηση ενος εγχειρήματος - κατασκευη στεγης ΑΜΕΑ -ξενώνα . δεν το εχουμε κουβεντιάσει αναλυτικα,
αλλα και μονο η σκέψη να είναι μαζί με το γηροκομείο με αποθάρρυνε.
που; ξερει κανενας στοιχεία για τη Ζιτσα; ή κατι αλλο που να λειτουργει αξιοπρεπως;
στοιχεια απο μέσα ή απο κοντά;
Τι γίνεται με τους ενήλικες αυτιστικούς;;;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ψήφος γυναικών"

Παραθέτω κείμενο από την βουλή των Ελλήνων:
"Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ζητούν να δοθεί ψήφος εις τα γυναίκας .
Σχετικώς με το ίδιον τούτο θέμα διαπρεπέστατος επιστήμων είχεν άλλοτε αναπτύξη από του βήματος της Βουλής το επιστημονικώς πασίγνωστον , άλλως τε γεγονός ότι παν θήλυ διατελεί εις ανισόρροπο και έξαλλον πνευματικήν κατάστασιν ωρισμένας ημέρας έκαστου μηνός .

Επειδή , εν τούτοις , αι ημέραι αύται , δεν συμπίπτουν ως προς όλα τα θήλεα , είναι αδύνατον να ευρεθεί ημέρα πνευματικής ισορροπίας και ψυχικής γαλήνης όλων των θηλέων , ώστε την ευτυχή εκείνην ημέραν να ορίζονται αι εκάστοτε εκλογαί .

Η γυναικεία συνεπώς ψήφος είναι πράγμα επικίνδυνον , άρα αποκρουστέον . "
__________________________________

Απλώς ακόμα όσο αφορά στα του φάσματος του αυτισμού είμαστε ακόμα στην ανωτέρω νοοτροπία ( προς το παρόν :) ).

Ζίτσα είπε...

τυχαία διάβασα το ποστ σου ειμαι απο τη Ζίτσα και αν θέλεις να βοηθήσω σε κατι μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου

κωστας

Maria είπε...

....ισως το μεγαλυτερο προβλημα μας Μιραντα, και δυστυχως δεν κανουμε τιποτε για αυτο......

The Gasbird Familly είπε...

Η Ζίτσα είναι ένας ωραίος ξενώνας στην εξοχή με 12 παιδιά από 17 και άνω.Πριν 2 χρόνια έγινε μία προσπάθεια να εκπαιδευτεί το προσωπικό σε κάτι παραπάνω από το να τα χα'ι'δεύει,να τα φροντίζει και να τους χαμογελάει.Μέσω ΕΕΠΑΑ ήρθε η C.Faherty και μαζί με τη Βάγια Παπαγεωργίου έκαναν ένα ολιγοήμερο σεμινάριο στο προσωπικό ,κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των παιδιών του ξενώνα.Δεν ξέρω αν αυτό εφαρμόστηκε τελικά στην πράξη.
Για το νέο ξενώνα που έβγαλε ανακοίνωση αρχές Σεπτέμβρη η ΕΕΠΑΑ ακούστηκε πως οι θέσεις καλύφθηκαν "εκ των έσω " πριν αρχίσουν οι αιτήσεις.
Η "Αναγέννηση" παλεύει για τα δικά της παιδιά ( 18 στο σύνολο )και δε δέχεται συμμετοχές ,προς το παρόν τουλάχιστον.
Για τα υπόλοιπα έχω μία θολή , παρακμιακή εικόνα που την επιβεβαιώνουν κατά διαστήματα οι τραγικοί θάνατοι των παιδιών.

MiKy είπε...

@Μαρια, η απώθηση είναι μια ψυχολογική άμυνα.εγω ειδικα εχω πάρει διδακτορικό στο στρουθοκαμηλισμο... προσπαθω να μη το σκεφτομαι τον πιο πολυ καιρο.λεω: να δωσω βάρος στη σήμερα.Ομως το μελλον ειναι εκει και μας περιμένει.

@ανώνυμε,καλό το σχόλιο.Πραγματικα εκει ειμαστε, αλλα προς τα που θα παμε;;;

@Κίτσαινα, αυτη τη θολή εικόνα έχω κι εγω.ποιος είναι ο ξενωνας που ειπε η ΕΠΑΑ;

@Κώστα ευχαριστώ! τι ξέρεις για τον ξενώνα (φιλοξενίας αυτιστικών) που λέμε; έχεις καμμια επαφή;πες μας ό,τι ξέρεις!!!

Perla είπε...

ρωτησες τι γινετε με τουs αυτιστικους ενηλικες... αντι να ρωτας ελα να μας γνωρισεις. εχουμε συλλογο, εχουμε ιστοσελιδα, κανουμε συναντησεις, οργανωνουμε σεμιναρια. δεν πιστευεις πως αυτιστικοι μπορουν να τα κανουν ολα αυτα; τοτε μαλλον δεν ξερεις καλα τι ειναι αυτισμος αλλα ξερεις την στερεοτυπικη εικονα του αυτιστικου παιδιου και τιποτα πιο περα. αυτη η εικονα ειναι ο αυτισμος καπου 30 χρονια πριν. σημερα τα πραγματα εχουν προχωρησει. ελα να μας γνωρισεις και να κρινεις μονη σου. θα μας βρεις στο www.aspergerhellas.org