Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

μια τρυπα στην οροφη

η ταξη μας.
 
Οχι δεν εγινε σεισμος. Απλα ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. ευτυχως , ο Νασος Δεν ηταν μεσα την ωρα που  το ταβανι επεφτε.
Ολοι εξανίστανται και απορουν . Πως ειναι δυνατον , τα παιδια του ειδικου σχολειου στο Δευτερο Οροφο ;μα δεν ειναι στο ισογειο το Ειδικό ;
Αλλοι λενε , ε, δεν ηταν αιθουσα ενα γραφειο ηταν . Ομως σ αυτο το γραφειο , που με το μερακι του δασκαλου μας ειχε  οργανωθει σε ταξη για αυτισμο εκαναν το μαθημα τους  τα πριγκιποπουλα που η νεράιδα του χιονιου τους ειχε κλέψει τη φωνη .
Η οροφη που τοσο καιρο εσταζε , και παρόλες τις έγγραφες ενημερώσεις η τεχνικη υπηρεσια δεν εκανε τίποτα, αποφάσισε να συναντησει το πατωμα.Ετσι απλα , μια μερα που τα παιδια δεν ηταν μεσα( ευτυχως).

ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
  • γιατι ηταν τοσο βαρια η "ψευδοροφη" ? ποιος εβαλε τοσα κιλα τσιμεντο πανω στο ξυλινο πλέγμα;
  • που ειναι το σχέδιο του σχολείου
  • ποιος το έλεγξε τελευταία φορα και το εκρινε κατάλληλο ;  και πότε;
  • ποτε ειχαν προγραμματιστει (αν  ειχαν) εργασίες συντήρησης ;
Τελικα η οροφη ανοιξε μια τρυπα  για να δουμε τις ευθύνες μας;
Γιατι συμβιβαστηκαμε με αυτη την αιθουσα ;
Γιατι δεν μας δόθηκε επιλογη?
Γιατι δεν εξετάστηκαν οι εναλλακτικές λύσεις το Σεπτέμβρη; - η αιθουσα απο την πρωτη ταξη του τριθεσιου πειραματικου τι εγινε???
Γιατι δεν εγιναν το Σεπτεμβρη οι εργασίες που γίνονται τωρα στα υπόγεια ; το εργαστηριο της φυσικης π.χ. που θα μπορουσε να ειναι αιθουσα διδασκαλίας απο την αρχη της χρονιας , γιατι δε φτιάχτηκε εγκαιρα?

Τι  κανουν οι διευθυντες των συστεγαζόμενων σχολικων μονάδων ; 5 παναγια μαζι τους , και προσπαθουν να "ριξουν" ο ενας τον αλλο ; Και τελικα την παταει το  ειδικο;

Και ειδικοτερα ο Πριγκηπας μου ;
Περασαμε - και περναμε ακομα - μια ύφεση , ενα πισωγυρισμα  που ξεκινησε στις διακοπες των χριστουγέννων. Εχουν ξαναβγει στην επιφανεια στερεοτυπίες που τις είχαμε ξεχάσει- λύσει με ενα χρονο willbarger και θεραπευτικη ακρόαση  και και και ..... Και πανω που παμε να στρωσουμε , πεφτει το ταβανι στο κεφαλι μας.
Ελεος πια , προσπαθουμε να σωσουμε οτι μπορουμε απο τη ρουτινα μας , συνεχίζουμε ναπηγαινουμε στο σχολειο, εστω και σε αλλη αίθουσα, με αλλα παιδακια .
Προσπαθουμε , αγωνιζόμαστε  και επιμένουμε.
Κάποιος  όμως μας βάζει τρικλοποδιές , και πρεπει να πληρώσει


 εχουν συνεχεια τα ερωτήματα - επανέρχομαι προσεχως.

1 σχόλιο:

MiKy είπε...

οι φωτογραφιες ειναι απο το trypofrakths.blogspot.com