Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

κοινωνικοποίηση

Στο σχολείο η τετραδα ειναι ακομα στους κοσμους της. Λίγο δινουν σημασία ο ενας στον αλλο.
Πάμε παιδότοπο. Δεν έχει πολλά παιδάκια Δευτέρα απόγευμα.
Βρέθηκε ένα να μας ακολουθησει λίγο στο κυνηγητό.
Κυκλοφορει αναμεσα στα παιδάκια. Μπορει να κοιτάξει για λίγο κάποιο.
είναι χαρούμενος, τρέχει , σκαρφαλώνει, πεταει μπαλλάκια. Το ίδιο μπορεί να κανουν και αλλα παιδάκια.

εχουμε και λέμε:
1.ειμαστε ανάμεσα σε κόσμο και περνάμε καλα.
2.αυτο γινεται με ατομικές δραστηριότητες.
Υπάρχει κι ενας παιδότοπος που οι παιδοτοπίνες μαζεύουν τα παιδάκια και παίζουν ομαδικά παιχνιδάκια . Πέρσι προσπαθούσε να μπει στην ομάδα χωρίς να καταλαβαίνει τους κανόνες.Μηπως να καθιερώσουμε και μια βόλτα απο κει;

3 σχόλια:

houz είπε...

Για πρώτη φορά γινόταν διεθνής αγώνας water polo μεταξύ της πρωταθλήτρια κόσμου Ουγαρίας και της παντελού άγνωστης εθνικής Ποντίων στην έδρα της.
Ό Ούγγρος προπονητής λόγω της άγνοιας του αντιπάλου διατάζει φουλ επίθεση στο πρώτο οκτάλεπτο. Όντως Το πρώτο οκτάλεπτο λήγει 10-0, υπέρ της Ουγγαρία. Οι Πόντιοι πανηγυρίζουν.
Το δεύτερο οκτάλεπτο λήγει 30-0. Οι Πόντιοι εξακολουθούν να πανηγυρίζουν. Οι Ούγγροι κοιτούν έκπληκτοι.
Το τρίτο οκτάλεπτο λήγει 80-0.
Το γήπεδο σείεται από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των παραληρούντων Ποντίων οπαδών. Τέλος το παιχνίδι λήγει 120-0 υπέρ των Ούγγροων.
Οι κερκίδες έχουν πάρει φωτιά και οι Πόντιοι παίκτες ανοίγουν σαμπάνιες μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ούγγρων παικτών και παραγόντων.
Ο πρόεδρος της Ποντιακής αποστολής, μέσα σε μια έκσταση συναισθημάτων προσκαλεί τους Ούγγρους σε τρικούβερτο γλέντι στον Πανταζή. Ο Ούγγρος πρόεδρος δέχεται, με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.
-"Μα καλά, αφού χάσατε 120-0; Ούτε καν ένα γκολ δε βάλατε, γιατί χαίρεστε ; "
-"Γιατί αυτή τη φορά δεν πνίγηκε κανείς..."
Μιράντα και λοιποί γονείς έτσι και εμείς κάποιες φορές χαιρόμαστε όπως οι πόντιοι, γιατί απλώς δεν πνίγηκε κανείς και όχι γιατί βάλαμε περισσότερα γκολ από ότι οι άλλοι.
Καλά και τα κύπελλα αλλά το σημαντικό είναι να μην πνιγεί κανείς σε αυτή την ζωή.

Για τους παιδότοπους. Αν και στην Αθήνα οι αποστάσεις είναι τεράστιες.. εδώ στον Βορά αλλά και σε άλλη πόλη ( Λάρισα ) έχουμε κάνει τους δικούς μας παιδότοπους.

Απλά αντί να περιμένουμε από τον παιδότοπο να μας παρέχει τις παιδοτοπίνες για ομαδικό παιχνίδι, ομάδα γονέων ( τρεις – τέσσερις οικογένειες ) πηγαίνουμε σε παιδότοπο σε ώρες μη αιχμής και εφόσον δεν έχουν πάρτι με της δικές μας παιδοτοπίνες για παιχνίδι και κοινωνικοποίηση.

Ενώ ξεκινήσαμε δειλά και σπάνια, καταλήξαμε στο τέλος να είμαστε και 9 οικογένειες και να κλείνουμε και πριβέ μικρό παιδότοπο.

Δοκιμάστε το είναι εξαντλητικά ωφέλιμο.

MiKy είπε...

Σαν το αυγο του Κολόμβου η ιδέα σου! Εδω στη Ροδο γνωριζόμαστε μερικοι γονεις, καποιοι συναντιομαστε στις ομαδες γονέων του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ,αλλα δεν ειμαστε οργανωμένοι.

MiKy είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.